applied security research
Erik Remmelzwaal - 27 nov 2020

Zolder.App Blog 3 – Feedback

Bij het ontwikkelen van een nieuwe dienst, zeker als dit Software-as-a-Service betreft, is feedback vanuit (potentiële) afnemers cruciaal. In het geval van Zolder.App is de doelgroep het MKB. We zijn al gelijk na lancering van het merk Zolder gestart met het vinden van MKB-ers die als tester wilden helpen.

Oproep 19-apr-2020

19 april – Oproep Bèta Testers

Dit leidde tot best wat aanmeldingen, en nog steeds. In totaal wel een stuk of 40. Maar niet elke aanmelding is ook echt bruikbaar, uiteenlopend van spam tot Office365 Home edition. Het blijkt dat mensen zich voor dergelijke zaken snel aanmelden zonder een heel duidelijk beeld te hebben wat het behelst. Interessant gegeven en houdt in dat je de juiste snaar raakt in zekere zin, maar om tot een werkbare testgroep te komen is dus wel nodig om nog even door te vragen. Dus hebben we elke aanmelding individueel telefonisch benaderd en een overeenkomst voorgelegd. Zodat verwachtingen over en weer duidelijk waren maar ook dat duidelijk vast ligt dat het test-software betreft, zodat hier geen misverstand over kan bestaan in geval van eventuele verstoringen.

Kickoff 18-mei-2020

Uiteindelijk leidde dit een maandje later tot de start van ons Customer Advisory Board (CAB), met in totaal 10 leden. Een aantal daarvan hebben ingestemd met het delen van naam en logo:

Op 18 mei hadden we een kickoff meeting met het CAB via Teams. Daarin presenteerden we de grove planning die we voor ogen hadden om langs een aantal sprints tot een minimal viable product te komen. Een versie van de dienst die de minimale features bevat die wij nodig achten om het verkoopbaar te maken.

Appstores

Alle CAB leden hebben we uitgenodigd voor de Apple Appstore en/of Google Playstore. In beide gevallen hadden we gesloten tests aangemaakt voor onze app waarvoor we dus zelf specifieke Apple en Google ID’s konden uitnodigen. Apple gebruikers kunnen testsoftware downloaden via Testflight, terwijl Google de testsoftware gewoon integreert in de normale Playstore.

In principe leidde gaandeweg elke sprint tot een nieuwe release van de app. Op een aantal uitzonderingen na, waarbij de sprint zich meer richtte tot de back-end en ons interne operator dashboard: zaken die “onder de motorkap” werken vanuit het perspectief van de app en dus geen nieuwe app versie opleveren.

Enquêtes

Bij de meeste releases hebben we via Teams en Microsoft Forms de CAB leden om feedback gevraagd. Daarin vragen gesteld uiteenlopend van concreet: “lukt het om wachtwoord aan te passen?” tot “heb je verder nog op of aanmerkingen”. Open vragen waar ieder zijn heel laagdrempelig en tegelijkertijd levert het goede input op.

Bij de allereerste enquête hebben we gevraagd wat onze CAB leden bereid zouden zijn om voor de dienst te betalen. Met de kennis die ze op dat moment hadden van onze dienst, veelal gebaseerd op eigen interpretatie en beeldvorming, is dat interessant te weten. Het geeft het primaire gevoel aan dat nog niet beïnvloed is door marketing, demo’s, enz. Vervolgens zijn we van plan om de vraag nog eens te stellen aan het einde van de MVP ontwikkeling. En dan is natuurlijk interessant te zien of de waarde hoger of lager is geworden, en door te vragen waar dat door komt.

Public Bèta

Nu we het punt bereiken dat we klaar zijn met het bouwen van de app, inclusief de webshop om licenties te verkopen, gaan we richting de volgende fase van testing. We zullen namelijk Zolder.App eerst beschikbaar stellen als Public Bèta. En hopen zo voor de feature complete versie een veel uitgebreidere testgroep op te bouwen om aan feedback te komen.

Interesse om public bèta tester te worden? Registreer je dan op zolder.io/beta voor de nieuwsbrief, dan benaderen we je vanzelf als het zover is.

Blogs

Zolder.App LIVE Presentations

Erik Remmelzwaal - 11 jan 2021
During #CES2021 we will host a daily LIVE event in Microsoft Teams – OPEN FOR ALL, so also available for non-CES-visitors and non-Teams-users. Monday – Tuesday – Wednesday from 17:00 – 17:30 CET / 11:00 – 11:30 AM EST. The events will be hosted by Erik Remmelzwaal in English. The sessions will be opened for […] Lees verder

#CES2021 - We Are Ready!

Erik Remmelzwaal - 06 jan 2021
We are very excited to be part of the #CES2021NL mission! Meet us at CES (Januari 11-14) in our online booth 10609 and see how we solve global challenges with NLTech. Erik Remmelzwaal, Co-Founder & CEO Yes I indeed think we are ready for CES. At this virtual event we will showcase Zolder.App. I am […] Lees verder

Azure App Consent Policies

Rik van Duijn - 11 nov 2020
OAuth consent phishing has been on the rise for a while now. Unsurprisingly, Microsoft has gradually introduced measures to protect from this type of attack. Latest: Risk-Based Step-Up Consent. Lees verder

Honeytokens using Azure Keyvaults

Rik van Duijn - 15 okt 2020
In 2017 Wesley and I gave a presentation at SHA2017 about honey/pot/tokens. We actually planned on building a fully fledged platform. But never came further then the POC phase of that project. This week we got a product demo from the guys at Thinkst, i’ve always loved this way of thinking: let the attacker come […] Lees verder

Risk of exposed home automation services

Wesley Neelen - 24 sep 2020
At home, I am automating many things for fun. Currently I am using Home Assistant, an incredibly powerful piece of software for automating your home. Regularly I am combining the home automation experiences with security. Home automation is often related to physical things such as changing lights, moving curtains, opening door locks or turning the […] Lees verder

Hacking the traffic light of the future

Wesley Neelen - 06 aug 2020
Nowadays we are connecting everything we can think of to the internet. Usually to make our lives easier or more comfortable. Some of the new upcoming innovations are related to making our traffic smart with the goal to improve safety, comfort and the traffic flow. We dived into this technology to analyze the inner workings and identify potential security risks. Lees verder

Detect lateral movement with Azure Sentinel

Wesley Neelen - 01 jul 2020
Lately we have been setting up a the production network for our Zolder.App service. The network consists of multiple segments separated by a firewall. As an addition we wanted to add monitoring features into the network. If an attacker is in our network, we would like to get a notification. Lees verder

Detecting BEC fraud using Azure Sentinel

Rik van Duijn - 17 jun 2020
Business Email Compromise (BEC) Fraud inflicts the most damage of all types of cybercrime, according to the FBI. How to detect such attacks using Azure Sentinel? Rik shares some actual possibilities. Lees verder

Phishing aftercare

Rik van Duijn - 26 mei 2020
This blog is part of our Office 365 attack & defense series. We also maintain a Github page where we share our Office 365 tools and queries. We often get sent phishing emails by family and friends. Not to phish us but because we ask family and friends to forward them to us. Sometimes they […] Lees verder

Inside a phishing panel

Wesley Neelen - 20 mei 2020
Dutch and Belgium citizens are receiving phishing attacks every day. But how does that exactly work? Lees verder

Office 365 - Exchange rules

Rik van Duijn - 13 mei 2020
This blog is part of our Office 365 attack & defense series. We also maintain a Github page where we share our Office 365 tools and queries. Exchange rules can be useful in managing the emails we receive on a daily basis. For example, it allows users to automatically respond or move specific emails to […] Lees verder

Office 365 - malicious applications

Wesley Neelen - 05 mei 2020
Wesley dives into the App Registrations feature of Microsoft Azure Active Directory. Finds ways to abuse it through delegate & application permissions and shares ideas howto protect from such abuse. Lees verder

Windows terminal profile fun

Rik van Duijn - 24 apr 2020
Rik plays around with the preview version of Windows Terminal to find manipulation options. Lees verder

Building a Zolder logo

Wesley Neelen - 22 apr 2020
Wesley writes about his most recent IoT project: building a Zolder logo with WS2812B ledstrips behind it, to give it some cool effects. Lees verder